maandag 23 september 2013

Ontwerper/Ondernemer Project

Doe je ogen dicht en denk aan Maastricht - Eén van de eerste dingen die je dan ‘ziet’ is winkelend publiek in de sfeervolle straten van onze karakteristieke stad en mensen die een drankje doen op het terras gelegen aan een gezellig plein.

Maastricht Winkelstad, we kunnen ons er alles bij voorstellen. Winkelen en mode hebben alles met elkaar te maken. Maar toch is het concept Maastricht Modestad nog niet zo duidelijk te zien.


Het antwoord: Ontwerper/Ondernemer Project
Het concept Maastricht Modestad is nog niet sterk gevestigd terwijl hier wel mogelijkheden voor zijn. Daar wilt Gemeente Maastricht in samenwerking met FASHIONCLASH wat aan doen.

Gezamenlijke ambitie: mode in Maastricht versterken gericht op een reputatie en een dynamische modesector van Maastricht als modestad. Hoe? De academie in Maastricht is een bronpunt van veel talent. Maar slechts weinigen worden succesvol ondernemer. Hierdoor komt veel talent niet tot volledige wasdom. FASHIONCLASH en de gemeente Maastricht slaan de handen ineen en bieden een gezamenlijk programma aan: Ontwerper/Ondernemer.
Dit zakelijk begeleidingsprogramma leert ontwerpers op persoonlijke wijze de basisvaardigheden van het ondernemen waarmee ze hun eigen modeonderneming kunnen ontwikkelen.
Er is nog een lange weg te gaan maar de ingrediënten en de enthousiasme zijn er.

Deelnemers 'Ontwerper/Ondernemer': Joelle Boers, Mieke Kockelkorn, Gabriel Guevara, Linda Friesen, Danielle Vroemen, Ebby Port, Marscha Kessels, Branko Popovic, Nawie Kuiper, FASHIONCLASH.

In de Media
Maastricht wil dè modestad van Nederland worden
Maastricht heeft alles om de ambitie dè modestad van Nederland te worden, waar te maken. 
Lees meer: http://maastricht.gezien.nl/nieuws/maastricht-wil-modestad-van-nederland-worden.html

Gemeente gaat Maastricht in binnen- en buitenland promoten als dé modestad van Nederland  Maastricht heeft de ambitie om de komende jaren uit te groeien tot dé modestad van Nederland. Als eerste stap op weg daarnaartoe worden de komende tijd tien getalenteerde studenten gekoppeld aan creatieve ondernemers die hen gaan helpen hun ontwerpen in de winkel te krijgen en wel zodanig dat hun producten geld opleveren. http://www.dichtbij.nl/maastricht/lifestyle/winkelen/artikel/2852722/gemeente-gaat-maastricht-in-binnen-en-buitenland-promoten-als-de-modestad-van-nederland.aspx

Maastricht groeit als modestad
Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van Stijl Maastricht en de eerste verjaardag van Stijl Wyck lanceert Stijl het eerste Stijl Fashion Event in de SAM-Decorfabriek in Maastricht. Hoogtepunt van de avond is de Stijl Catwalkshow waar topstukken van de collectie van Stijl worden gepresenteerd. http://maastricht.gezien.nl/nieuws/maastricht-groeit-als-modestad.html

Maastricht modestad van Nederland tijdens FASHIONCLASH
http://aniquestrijthaegen.nl/2013/06/03/maastricht-modestad-van-nederland-tijdens-fashionclash/

Maastricht Modestad
Dit weekend staat Maastricht in het teken van mode en design. Naast het jaarlijkse evenement Fashionclash met shows van ontwerpers als Gomes Esser Design en Daniela Barros, is het mode en designplatform Salon1 in de Maasstad neergestreken.
http://www.telegraaf.nl/vrouw/beauty/20071513/__Modestad_Maastricht__.html

En nu is Maastricht modestad?
http://city2city.wordpress.com/2010/07/29/en-nu-is-maastricht-modestad/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...