donderdag 2 maart 2017

Mo­de­mu­ze@OBA

Foto: Philippe Vogelenzang, Styling: Ferry van der Nat
Modetopstukken in de OBA Liefhebbers van fashion, kostuum en accessoires opgelet: ter inspiratie, ter informatie, om te genieten en om je te stimuleren om zelf aan de slag te gaan om iets te maken is van 17 maart t/m 31 mei 2017 Modemuze te gast in de OBA. Een tentoonstelling mét een uitgebreid en divers programma. De nieuwe tentoonstelling Modemuze@OBA opent donderdag 16 maart de deuren in de Centrale OBA.

Modemuze brengt pareltjes van kostuums en accessoires uit het hele land samen in Amsterdam. Maar liefst twaalf Nederlandse musea openden hun depots en presenteren zowel historische kleding als wel hedendaagse outfits van jonge ontwerpers.
Van een loodzware Fong Leng-jurk tot een achttiende-eeuwse tas: op de tentoonstelling Modemuze@OBA hangen en liggen de meest uiteenlopende kledingstukken en accessoires uit musea als het Amsterdam Museum, Centraal Museum Utrecht en Paleis Het Loo.

Unieke kans
De tentoonstelling is ingericht door Modemuze; het online platform voor mode- en vier eeuwen kostuumgeschiedenis. Projectleider Mila Ernst vindt de tentoonstelling een buitenkans voor de echte modeliefhebber: "Textielcollecties kun je niet permanent exposeren. Door licht beschadigen de stukken snel. Maar voor deze tentoonstelling openen de diverse musea wel hun depots voor publiek. Eeuwenoude modecollecties en eigentijdse outfits zijn nu van dichtbij te bekijken. Van theatercollecties van Shakespeare tot een bijzondere tas uit het depot van Tassenmuseum Hendrikje."

https://www.modemuze.nl

www.modemuze.nl is een initiatief van het Amsterdam Museum, Centraal Museum Utrecht, Fries Museum Leeuwarden, Gemeentemuseum Den Haag, Museum Rotterdam, Paleis het Loo en het Rijksmuseum Amsterdam. Nieuwe partners die zich hebben aangesloten zijn: Tassenmuseum Hendrikje, Textielmuseum Tilburg, het Nationaal Museum van Wereldculturen, Nederlands Openluchtmuseum en de Theatercollectie Bijzondere Collecties UvA.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...