woensdag 18 oktober 2017

Canon Workshop - FASHIONCLASH Fashion Film Festival

Canon Workshop - Filmen met een spiegelreflexcamera 

Het is nog niet zo lang geleden dat er alleen gefilmd werd met film- en videocamera’s. Met de komst van de Canon EOS 5D Mark II in 2008 veranderde dat. Met deze camera konden hoge kwaliteit films gemaakt worden.
Spiegelreflexcamera’s zoals de Canon EOS 5D serie (meest recente model is de EOS 5D Mark IV) hebben voor film de belangrijke eigenschap dat ze lichtgevoelig zijn.

Daarnaast beschikken deze camera’s over een grote sensor waardoor met kleine scherptediepte gewerkt kan worden (belangrijk voor focus pulls). Een ander groot voordeel van het filmen met een spiegelreflexcamera betreft het grote assortiment foto-objectieven waaruit gekozen kan worden, waaronder speciale macro- en tilt-shift objectieven.

Het filmen met een spiegelreflexcamera kent echter wel enkele kleine uitdagingen zoals:
- Audio: welke microfoon kun je het beste gebruiken en hoe leg je audio vast;
- Scherpstelling: hoe zie ik wat ik doe en wat kan ik aan de camera overlaten;
- Rigging: statief, rig of gewoon uit de hand filmen;
- Objectieven: welk objectief gebruik je voor wat;
- Intern/extern opnemen, opslagmedia en codecs.Canon zal tijdens de speciale workshop nader op bovenstaande zaken ingaan. In het praktijkgedeelte zullen twee verschillende situaties gecreëerd worden zodat de deelnemers ook zelf aan de slag kunnen met hun eigen (EOS) camera. En heb je bovenstaande zaken eenmaal onder de knie, dan gaat er een filmwereld voor je open.

De Workshop ‘Filmen met een spiegelreflexcamera’ wordt gegeven door Jip Barth, Product Intelligence Consultant bij Canon. Jip geeft vanaf 2008 aan uiteenlopend publiek uitleg over de techniek van het filmen met EOS-camera’s.

Wil je meedoen?

Canon Workshop vindt plaats 4 november van 10:30 - 13:30 bij Lumière Cinema Maastricht.
Deelname is gratis maar er is beperkt plek. Stuur bij een aanmelding een korte motivatie en C.V. Daarbij is het aan te raden om je eigen EOS camera mee te nemen.
Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar ffff@fashionclash.nl.

www.canon.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...